Logga in

åkeriet har idag ca 125 fordon

AB GP-Last startades av Gustav Persson i Linderöd år 1929 under namnet AB Gustav Perssons Åkeri. Efter några år flyttade verksamheten till Malmö. Åkeriet drevs sedan vidare av Gustavs son, Hans Persson. Företaget har under åren haft en bra utveckling och kontinuerlig tillväxt, vilket har inneburit att "GP-Last” idag är ett av de ledande åkeriföretagen i södra Sverige.

Samtliga aktier i bolaget såldes den 2 maj 2002 till BTF (Bilspedition Transportörer Förvaltnings AB). För att renodla verksamheten, avyttrades den 1 juli 2002 största delen av beställningstrafiken bestående av kranbilar, trailers och lastbilar för långgods till två av de anställda inom företaget.

Verksamheten i Malmö »
Logistikcenter i Malmö »
Verksamheten i Stockholm »

Våra fordon

Åkeriet har idag 122 fordon med varierande påbyggnationer. Lastbilarna används framför allt i trafik för Schenker AB samt i egen beställningstrafik. För Schenker AB används täckta fordon med skåp eller kapell. I denna trafik körs ett antal linjer från Malmö, med bland annat trafik till Stockholm, Gotland, Helsingborg, Kristianstad och Blekinge. Lokalt i Malmö kör vi distributions- och hämtningstrafik samt i Stockholm en omfattande distributionstrafik. Vi har även Coldspedtrafiken med tempererade transporter mellan Eslöv och Stockholm.

Anställda

Antalet anställda i företaget är ca 130. De flesta är stationerade i Malmö, men vi har även personal stationerade i Stockholm, Eslöv, Helsingborg och Kristianstad.

© AB GP-Last | Malmö: 040-680 51 80 | Stockholm: 08-28 75 28 | Fax: 040-680 51 91, 08-29 65 80 Hidden